понедељак, 25. јул 2016.

Kako zaraditi od igrice Pokemon Go?

Pre svega, da li ste čuli za igricu Pokemon Go?
To je mobilna aplikacija koja vam omogućava da skupljate, lovite Pokemone u zavisnosti od toga gde se nalazite u realnom prostoru. 
Naravno, morate imati odgovarajući uređaj, tj. mobilni telefon i pristojan paket za pristup Internetu. I kreće zabava koja je zaludela svet.



Zabava koja diže adrenailin koja je tema i gde treba i gde ne treba. Svako od nas voli nešto novo. Ovo je novo koje vas još više uvlači u virtuelno, povezano sa realnim. Strašno dobitna kombinacija i svaka čast za autore igrice. Skeptici ostaju skeptični, mrzovoljci ostaju mrgudi, ali činjenice pokazuju da je ova igrica svetski, globalni trend.

Može li se zaraditi od igrice Pokemon Go i  na koji način?


Ništa neobilčno, ali tržište naprosto pulsira oko ove igrice. Kako aktivni igrači tako i oni koji bi da investiraju i multipliciraju svoje novce. Liberalni kapitalizam u ovom slučaju pikazuje svoje pravo lice kada je ova pojava u pitanju.
Srbija i Balkan generalno su siromašno područje, gledano sa šireg aspekta. Tamo gde ima pravog tržišta ili novca, pojavljuju se posebne vrste usluga za Pokemon igrače.
Naravno, jedan od prvih servisa Uber je ponudio usluge prevoza za igrače koje koji love svoje Pokemone. U većim svetskim metropolama pojavio se Pokemon Go Bus dostupan 24h na dan, sa ekstra obučenim vozačima, da ne kažempo profi igračima.


Iznajmljivanje lovaca je sasvim normalna pojava. Ovi umesto vlasnika naloga šetaju, traže, trče, love, kao iznajmljeni čuvari pasa. Nisu svi vredni i dovoljno radoznali, ali mogu da plate da nekog umesto njih lovi virtuelne likove i osvaja magične nivoe igrice.

Kako prevariti sistem? Nije lako ali, prema pisanju na nekim inostranim blogovima, nekima je uspelo da hakerišu sistem i da love Pokemone iz fotelje. Kao i svako hakerisanje nije pitanje da li će oni koji se time bave biti provaljeni i banovani, već kada će se to dogoditi.  Teško je poverovati da vam neko može garantovati varanje bez kazne od strane Nintenda, tvorca igrice, pa još čak i naplaćivati tu uslugu.
Ako ste imali dovoljno vremena i ako ste dobar igrač, tj. ako ste dostigli visoke nivoe oko 20-tog,  možete prodati svoj nalog. Cene se već kreću preko 500 EURO na javnim sajtovima poput Ebay-a.


Pokemon u službi biznisa


Neki provajderi već nude neograničene Internet pakete za igranje ove igrice, što je samo po sebi fenomen kao nekada Facebook.

Za fantastično kratko vreme pojavljuju se proizvodi sa nazivom ove igrice. Posebno intrigira informacija da se više stotina ili hiljada pokemonaša u Novom Sadu sprema na kolektivni lov, kao nekada englesko plemstvo na lov na lisice. Svaka sličnost je namerna. Ako ste preduzimljivi već ste naštampali propagandni materijal, bedževe, kape, majice sa popularnim likovima. Biznis je zagarantovan kod ovakvih masovnih namenskih skupljanja igrača, jer bićete prvi koji nudi nešto za opet nešto što je giga mega hit.

Kako da zaradite od Pokemona? Prijavite se kao lovac pomoćnik, pa na primer vodite računa o semaforima, ulici, saobraćaju, banderama, barama, rekama, jezerima, providnim vratima, dok vaš gazda lovi virtuelne djavolčiće.

Ako ste bot, dakle, dokazani pisac postova za nekog i za nešto, a imate veze sa onima koji puštaju recimo turiste u državne objekte, istaknute insitucije, koje nisu tek tako dostupne ostalim građanima, možete da im nudite uz nadoknadu ulazak u iste, jer se očekuje da vi kao bot imate specijalne propusnice i načine ulaska.


Za vlasnike radnji koji imaju malo smisla za marketing, moguće je malo potplatiti vlasnike igrice i da baš u vašem objektu pronalaze Pokemone, što je fantastična stvar, jer ćete u funkciji od broja igrača značajno povećati promet.

U svakom slučaju, ova igrica je planetarni fenomen koji spretnim, brzim i snalažljivim Internet korisnicima omogućuje neke nezamislive dodatne mogućnosti zarade, eto opet uz pomoć Interneta.

3 коментара:

  1. Prelep tekst. Sve pohvale. Pročitala sam u dahu.

    ОдговориИзбриши
  2. vlasnici kafica, restorana ili sl objekata mogu da plate autorima igrice da postave pokemone u njihov objekat, i tako da privuku ljude

    ОдговориИзбриши
  3. I am truly pleased to glance at this blog posts which consists of plenty of helpful facts, thanks for providing these statistics..

    ОдговориИзбриши